Om föreläsningarna

Föreläsning Borlänge maj 2014

I en fängslande och intensiv föreläsning berättar Anders Hansson om hur man klarar att två gånger komma tillbaka från chockbeskedet att deras barn är utvecklingsstörda för att sedan skapa ett bra liv åt sina söner. Parallellt med detta gäller det också att vara bra föräldrar åt sin friska dotter.

Anders berättar en historia som innehåller förtvivlan, ångest, ilska, svek och mycket dramatik som både är mentalt utmanande och inspirerande att höra.

Föreläsningarna innehåller också glädje, skratt, kärlek och en framtidstro. Därför blir Anders föreläsning en upplevelse som skiftar mellan gråt och skratt som engagerar.

Föreläsningarna, som kryddar med musik, film och bilder, tar åhörarna så nära man kan komma en familj med utvecklingsstörda barn. Hur upplever de livet när sänglampan släcks?

Föreläsningarna ger en fängslande upplevelse och inspiration för de som dagligen kommer i kontakt med handikappande och utvecklingsstörda personer.

Det är många – både anhöriga och de som på olika sätt inom sitt yrke kommer i kontakt med funktionshindrade – som de senaste åren fått extra energi av att lyssna på Anders Hansson.

Anders anpassar sina föreläsningar efter de målgrupp som finns bland åhörarna.

Filmklipp från föreläsningar

Bilder från några av föreläsningarna

 

Föreläsningarna i media

Förläsningarna om Daniel och Adam har uppmärksammats i media runt om i landet. I radio, tv och tidningar.

I radio
I radio


Intervjuad i Nyhetsmorgon, TV 4, maj 2016
Intervjuad i Nyhetsmorgon, TV 4, maj 2016